23 juni, 2024
DefensieTwee Nederlandse Militairen Omgekomen In Mali

Twee Nederlandse Militairen Omgekomen In Mali
T

Tijdens een mortierschietoefening in Mali zijn 2 Nederlandse landmacht militairen om het leven gekomen. Het zijn de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld. Een soldaat der 1e klasse van 23 jaar raakte zwaargewond. De families zijn geïnformeerd.

Beide omgekomen militairen zijn afkomstig van de mortiergroep van de Charlie-compagnie van 13 Infanteriebataljon van 11 Luchtmobiele Brigade in Assen. De zwaargewonde militair is een collega van dezelfde eenheid. Hij is inmiddels geopereerd in een militair hospitaal in Kidal.

Het ongeluk gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao. Daar is de Nederlandse hoofdmacht gestationeerd voor deelname aan de Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali (Minusma). Voor deze missie van de Verenigde Naties zijn zo’n 400 Nederlandse militairen naar Mali uitgezonden.

Hoogste mogelijke prijs
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert laat weten met verdriet kennis te hebben genomen van het verschrikkelijke bericht uit Mali. “Mijn medeleven gaat uit naar de naasten en collega’s van deze twee dappere militairen. Zij streden voor een betere en veiliger wereld en betalen daarvoor de hoogst mogelijke prijs. Zij verdienen ons grootste respect. Ook gaan mijn gedachten uit naar de militair die zwaargewond is geraakt.”

Condoleanceregister
Inmiddels is een condoleanceregister geopend. Hierin betuigen minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp en secretaris-generaal Wim Geerts hun medeleven.

Het is nu mogelijk deelneming te betuigen. Na sluiting wordt het condoleanceregister aan de nabestaanden overhandigd.

Gisteravond bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van sergeant der 1e klasse Henry Hoving en korporaal Kevin Roggeveld. Onze gedachten gaan uit naar hun geliefden, familie en vrienden en ook met hun kameraden in Mali. Mede namens bestuur en leden van de ODB wens ik alle betrokkenen veel sterkte met dit grote verlies.

bron: Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: