23 april, 2024
DefensieStafschip De Ruyter Bestrijdt Mensensmokkel Voor NAVO

Stafschip De Ruyter Bestrijdt Mensensmokkel Voor NAVO
S

Het luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. De Ruyter brengt van begin september tot eind december mensensmokkelnetwerken in kaart in de Egeïsche Zee. Dit staat in de Kamerbrief over de NAVO-top op 8 en 9 juli in Warschau. De ministers Bert Koenders en Jeanine Hennis-Plasschaert stuurden deze gisteren aan de Kamer.

Het fregat wordt ingezet als onderdeel van het NAVO-vlootverband Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG-2). De Duitse commandant van het vlootverband en zijn staf komen aan boord van de De Ruyter.

 Het luchtverdedigings- en commandofregat krijgt verder hetzelfde takenpakket als de vorige week teruggekeerde Zr. Ms. Van Amstel. Nederland neemt deel aan het vlootverband vanwege de noodzaak van een brede internationale inzet in de migratiecrisis.

 De Van Amstel droeg van half maart tot begin juni bij aan het NAVO-vlootverband. Het bracht, samen met andere NAVO-schepen, mensensmokkelnetwerken in kaart via verkenningen, controles en toezicht op de wateren in het oostelijk deel van de Egeïsche Zee.

 bron: MINDEF

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: