20 juni, 2024
DefensieRode baretten testen nieuwe camouflage op Curaçao

Rode baretten testen nieuwe camouflage op Curaçao
R

Afgelopen week hebben militairen van 13 Infanteriebataljon (Luchtmobiel) LMB een test uitgevoerd met de nieuwe camouflagekleuren van Defensie. Tijdens een optreden van Geweerschutters Lange Afstand (GLA) werd gebruik gemaakt van zowel de Woodland als de Desertprint. Beide patronen zijn een hele verbetering ten opzichte van de huidige camo kleuren.

Op de foto wordt een nieuwe variant van het Netherlands Fractal Pattern (NFP) getoond. De kleuren van dit patroon liggen tussen die van NFP Green en NFP Tan. Waarschijnlijk is dit nieuwe patroon bedoeld als algemeen patroon voor uitrustingsstukken zoals rugzakken en draagsystemen, zodat niet voor elke omgeving een nieuwe set uitrustingsstukken nodig is.

Dit is hetzelfde idee als wat de U.S. Army probeert te bereiken door middel van een Organizational Clothing and Individual Equipment (OCIE) patroon in haar zoektocht naar een nieuw camouflagepatroon.

De camo’s werden uitvoerig getest, voor het optreden in de West kwam desert het beste tevoorschijn. Daarnaast zijn de rode baretten druk geweest met onderhoud na de schietoefeningen op Aruba en Curaçao, en oefeningen in Optreden Verstedelijkt Gebied (OVG).

Het bataljon is ook druk met de voorbereidingen op de komende (eind)oefening en de overdracht aan de collega’s van 11 Infanteriebataljon die begin augustus aankomen op Curaçao.

Bron: Kapitein Laurens van Leussen

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: