15 april, 2024
DefensiePOMS Site Eygelshoven Gereactiveerd!

POMS Site Eygelshoven Gereactiveerd!
P

Als gevolg van de verslechterde veiligheidssituatie in Europa gaan de Verenigde Staten opnieuw materieel opslaan in Zuid-Limburg. Dat gebeurt op de voormalige Prepositioned Organizational Material Storage (POMS)-site in Eygelshoven. De minister van defensie informeerde woensdag 3 februari het parlement.

poms06Sinds de Russische annexatie van de Krim en de inmenging in het conflict in de Oekraïne maakt de NAVO zich zorgen over de opstelling van Rusland. Daarom neemt het bondgenootschap een aantal voorzorgs maatregelen. Een daarvan is de opslag van extra militair materieel in Europa.

Het Defensieterrein in het Zuid-Limburgse Eygelshoven is een van de plekken waar het Amerikaanse materieel wordt gestald. De komst brengt daardoor nieuwe werkgelegenheid voor de regio met zich mee. Op het terrein zit nu een vestiging van het Financieel Administratie- en Beheerkantoor (FABK), dat grotendeels in Utrecht zit. Er wordt gekeken wat het besluit betekent voor deze Limburgse tak.

De komende maanden maken Nederland en Amerika afspraken over het hergebruik van Eygelshoven. Eind 2012 kondigde Hennis notabene nog de sluiting aan van dit mobilisatiecomplex.

mening ODB
Tijden veranderen. De NAVO ziet dat het dreigingsniveau op verschillende plaatsen in de wereld omhoog gaat en niet alleen door terrorisme en reageert overeenkomstig. Het zou van passend beleid getuigen indien onze regering meer financiën beschikbaar zou stellen voor Defensie en niet van de zuinige bedragen, maar een budget waar ons land mee vooruit kan. Er is al teveel bezuinigd en roofbouw gepleegd op personeel en materieel. Tijd voor heroverweging….ook voor Nederlanders. Stop de afbraak, begin met opbouw!

bron: Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: