28 mei, 2024
DefensieOperatie Papagaai St Maarten Succesvol

Operatie Papagaai St Maarten Succesvol
O

In de vroege ochtend op maandag 16 november 2015 heeft er door het onderzoeksteam van de Unit Mensenhandel/Mensensmokkel van het Korps Politie St. Maarten (KPSM) een inval en doorzoeking plaatsgevonden in het bordeel Casa Blanca in Oyster Pond en in diverse andere woningen. Deze doorzoekingen werd uitgevoerd onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van justitie. Vier verdachten zijn aangehouden.

De Unit Mensenhandel is een samenwerkingsverband tussen KPSM, de Koninklijke Marechaussee en de Immigratie en Grensbewaking Dienst (IGD). De Unit werd geassisteerd door rechercheurs van het Recherche Samenwerkingsteam (RST), de douane en de Vrijwilliger Korps St Maarten (VKS). De doorzoekingen en aanhoudingen zijn het resultaat van een langdurig opsporingsonderzoek met de naam Papagaai.

Gedurende dit onderzoek heeft er tevens intensieve samenwerking plaatsgevonden tussen het Openbaar Ministerie van Sint Maarten en het Openbaar Ministerie van de Dominicaanse Republiek. Bij de doorzoekingen waren ook twee officieren van justitie en een rechercheur van de Dominicaanse Republiek aanwezig.

De Hoofdofficier van justitie van Sint Maarten heeft de Minister van Justitie inmiddels verzocht om de bordeelvergunning van Casa Blanca per direct te schorsen, in afwachting van het verdere strafrechtelijke onderzoek en het vonnis.

bron:Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: