24 juli, 2024
DefensieOpening Revalidanten Gebouw MRC

Opening Revalidanten Gebouw MRC
O

De nieuwe huisvesting voor revalidanten van het Militair Revalidatiecentrum (MRC) Aardenburg wordt op woensdag 30 september geopend met een officiële ceremonie door Commandant Commando DienstenCentra (CDC), Leonard Kok. Het CDC is het Defensieonderdeel die ondersteunende taken verricht voor de krijgsmachtdelen.

MRC Aardenburg behandelt militairen en burgers met lichamelijke functiestoornissen die een multidisciplinaire behandeling nodig hebben. Met de ingebruikname van de nieuwe revalidantenhuisvesting wordt afscheid genomen van de vijf paviljoens die hiervoor werden gebruikt en aan vervanging toe waren. Met de nieuwe huisvesting biedt MRC Aardenburg, naast innovatieve medisch specialistische revalidatiezorg, optimale rust- en herstelvoorzieningen. De therapieprogramma’s voor militairen zijn afgestemd op terugkeer naar de operationele werkzaamheden. Daarmee heeft het MRC Aardenburg een uitzonderingspositie binnen de wereld van revalidatie.

Het MRC Aardenburg is één van de bedrijven van de Defensie Gezondheidszorg Organisatie van het ministerie van Defensie. In een bosrijke omgeving en met moderne verblijfs- en therapiefaciliteiten biedt MRC Aardenburg ruime mogelijkheden voor een juiste afstemming van inspanning en ontspanning tijdens de revalidatie. Jaarlijks revalideren hier zo’n 1400 patiënten, waarvan ruim de helft militairen zijn. Namens de ODB zal de voorzitter Erik Jurriëns bij de opening aanwezig zijn.

Bron: Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: