meldkamerMet de ondertekening van het transitieakkoord wordt op woensdag 16 oktober een beslissende stap gezet naar de meldkamer van de toekomst. Het akkoord wordt ondertekend door de ministers Opstelten (Veiligheid en Justitie), Schippers (VWS), Hennis-Plasschaert  (Defensie), korpschef van de nationale politie Gerard Bouman, Aleid Wolfsen (Voorzitter) en Henri Lenferink (Portefeuillehouder Informatievoorziening ) van het Veiligheidsberaad en Jack Versluis, bestuurder van Ambulancezorg Nederland. 

Om nu en in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de vraag van burgers en hulpdiensten moet de meldkamer efficiënter worden ingericht. De 22 meldkamers van de veiligheidsregio’s worden daarom samen met de meldkamer van de Landelijke Eenheid politie in Driebergen en de meldkamers van de Koninklijke Marechaussee samen gevoegd tot één landelijke meldkamerorganisatie met maximaal 10 locaties. Naast een kostenbesparing zorgt de verandering voor nog betere hulpverlening.

In het transitieakkoord zijn op hoofdlijnen afspraken gemaakt over het organisatiemodel van de meldkamerorganisatie, de financiering en de verantwoordelijkheden. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de te volgen weg van de oude naar de nieuwe situatie. Binnenkort wordt een kwartiermaker aangesteld om de gemaakte afspraken daadwerkelijk uit te voeren.

Bron: ministerie Veiligheid en Justitie

KlussenKlussen
Vorig artikelSCP-rapport ontkracht mythe “flexwens” werknemers
Volgend artikelHoe willen wij eigenlijk werken?

1 REACTIE

 1. De locaties van de tien meldkamers zijn:

  Noord-Nederland Drachten
  Oost-Nederland Apeldoorn
  Midden-Nederland Soest
  Noord-Holland Haarlem
  Amsterdam Amsterdam
  Den Haag Den Haag
  Rotterdam Rotterdam
  Zeeland-West-Brabant Bergen op Zoom
  Oost-Brabant Den Bosch
  Limburg Maastricht

Reacties zijn gesloten.