24 juli, 2024
DefensieNieuwe trainingmissie tegen IS begonnen

Nieuwe trainingmissie tegen IS begonnen
N

Nederlandse special forces zijn afgelopen dinsdag 10 maart in de Irakese hoofdstad Bagdad begonnen met het trainen van Irakese militairen. Het is de eerste cursus in de Irakese hoofdstad met de Nederlandse special forces als instructeur. De Nederlandse bijdrage aan de internationale strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Irak is hiermee compleet.

De zes weken durende sniper-cursus voor Irakese militairen wordt verzorgd door zowel Nederlandse als coalitie-instructeurs. Na afloop van de cursus zullen de Irakese sniper-teams direct worden ingezet in de strijd tegen IS. Binnenkort gaan Nederlandse instructeurs daar ook aan de slag met o.a. een commando-opleiding en een opleiding tot medisch specialist.

Nederland is op meerdere fronten actief om de slagkracht van de terroristische organisatie IS te breken. Dit gebeurt samen met andere landen, onder leiding van de Verenigde Staten. Zo worden o.a. F-16 gevechtsvliegtuigen ingezet en verzorgen trainers een infanteriecursus voor acht pelotons Koerdische Peshmerga-strijders van de Irakese strijdkrachten. Naast het trainen in gevechtshandelingen wordt aandacht besteed aan gewondenverzorging onder gevechtsomstandigheden, vechten in verstedelijkt gebied, humanitair oorlogsrecht en de behandeling van krijgsgevangenen.

De inzet in deze eerste fase van de operatie is gepland voor maximaal een jaar.

Bron; Defensie
Noordhollands Dagblad

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: