23 juni, 2024
DefensieNieuwe tegemoetkoming woon-werkverkeer dagelijks reizen 

Nieuwe tegemoetkoming woon-werkverkeer dagelijks reizen 
<

De nieuwe tegemoetkoming wordt gebaseerd op het aantal reisdagen in het werkrooster in Selfservice. De reisdagen staan vastgelegd in het werkrooster van de medewerker. De tegemoetkoming woon-werkverkeer bij 4 of 5 reisdagen wordt hoger dan de huidige tegemoetkoming. Reist iemand 1, 2 of 3 dagen? Dan is de tegemoetkoming woon- werkverkeer minder dan nu het geval is.

Cafetariamodel

Maken medewerkers gebruik van het openbaar vervoer of is de reisafstand minder dan 11 kilometer? Ook zij moeten een nieuwe aanvraag indienen. Doen zij dit niet? Dan kunnen zij volgend jaar geen aanvullende kilometervergoeding uitruilen vanuit de Regeling cafetariamodel defensie.

Tegemoetkoming woon-werkverkeer niet-dagelijks reizen 

Medewerkers die zijn gehuisvest ontvangen een tegemoetkoming woon-werkverkeer voor het niet-dagelijks reizen. Momenteel wordt deze tegemoetkoming gebaseerd op 1 retourreis per week. Vanaf 1 december is het mogelijk om een extra reis per week vergoed te krijgen via de tegemoetkoming woon-werkverkeer. De medewerker moet deze extra reis opnemen bij de nieuw aan te vragen tegemoetkoming woon-werkverkeer.

Voor 12 december

Wanneer medewerkers een nieuwe aanvraag indienen, dient deze goed gekeurd te worden door zijn/haar leidinggevende. Wanneer de aanvraag voor 12 december 2022 is goedgekeurd, ontvangt de medewerker de nieuwe tegemoetkoming woon-werkverkeer in december.

Na 12 december

Keurt de leidinggevende een aanvraag na 12 december goed? Dan ontvangt de medewerker de tegemoetkoming van zowel december 2022 als januari 2023 in januari 2023. Zie onderstaande voor meer informatie.

Of

https://intranet.mindef.nl/portaal_2021/Actueel/Nieuws/nieuws/2022/11_november/20221114%20Nieuwe%20tegemoetkoming%20woon%20werkverkeer%20.aspx

Tekst: Mindef P&O / Redactie ODB
Afbeelding: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: