23 juni, 2024
DefensieNieuwe Secretaris-Generaal Defensie

Nieuwe Secretaris-Generaal Defensie
N

Mr. G.E.A. (Gea) van Craaikamp wordt de nieuwe secretaris-generaal bij het ministerie van Defensie. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 juni 2019.

Gea van Craaikamp is sinds 2016 plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor vervulde ze bij de provincie Noord-Holland de functie van provinciesecretaris. Eerder was zij onder andere directeur Projecten bij de toenmalige Rijksgebouwendienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en directeur Koninkrijksrelaties bij hetzelfde ministerie. Gea van Craaikamp studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten is blij met de benoeming: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Gea van Craaikamp met haar ervaring de uitdagende klus bij defensie kan klaren. Ik zie er naar uit om samen met haar Defensie weer een stap verder te brengen.”

Van Craaikamp volgt de huidige secretaris-generaal Wim Geerts op die deze zomer de nieuwe ambassadeur in China wordt.

De ODB wenst de nieuwe SG veel succes toe in de uitdagende functie.

Bron: MinDef
Foto: Rijksoverheid – Henriette Guest/redactie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: