22 juni, 2024
DefensieNieuwe Nederlandse-Belgische Operationele School geopend

Nieuwe Nederlandse-Belgische Operationele School geopend
N

Op het marinehaventerrein in Den Helder is 22 november jl. de Nederlands-Belgische Operationele School geopend. Dit binationale kenniscentrum verzorgt jaarlijks 170 verschillende maritieme opleidingen voor 2.500 tot 3.000 militairen uit binnen- en buitenland.

De school biedt veel moderne faciliteiten, waaronder een grote multifunctionele ruimte. Doordat deze op de 4e verdieping is gesitueerd, biedt het een fantastisch uitzicht over de haven. Cursisten kunnen daar op de vloer tactische scenario’s uitwerken of de ruimte gebruiken als auditorium voor het nabespreken van oefeningen. Het vertrek inrichten als een heus commandocentrum behoort ook tot de mogelijkheden. Met alle geavanceerde informatie- en communicatiemiddelen is deze Joint Operations Room gelijk aan die op een amfibisch transportschip zoals Zr. Ms. Johan de Witt. Over enige tijd krijgt de school ook een aantal simulators van Commando Centrales van de diverse typen Nederlandse en Belgische marineschepen die zich nu nog bevinden in de “oude” NLBEOPS. Medio 2014 zijn ook deze simulators over naar hun nieuwe locatie en zal worden begonnen worden met de sloop van de 5 oude gebouwen. Deze gaan dan plaats maken voor een park.

Naast Nederland en België, leveren ook Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een deel van de bijna 140 instructeurs. De cursisten komen onder anderen uit Australië, Canada, Indonesië, Noorwegen en de Verenigde Staten. Zij krijgen les samen met het Nederlands en Belgisch marinepersoneel in opleiding.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: