23 juli, 2024
DefensieNieuwe Minister van Defensie Rutte III (?)

Nieuwe Minister van Defensie Rutte III (?)
N

Mw. drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten wordt genoemd als de nieuwe minister van Defensie. Op dit moment is zij nog werkzaam als Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel. Ank Bijleveld-Schouten (55) heeft haar strepen in Den Haag ruimschoots verdiend. Zij was Tweede Kamerlid en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken voor het CDA (februari 2007-oktober 2010). In kabinet Balkenende IV was zij onder meer verantwoordelijk voor de opheffing van de Nederlandse Antillen en de vorming van Bonaire, Sint Eustatius en Saba tot bijzondere Nederlandse gemeenten.

Ank Bijleveld-Schouten is geboren op 17 maart 1962 in IJsselmuiden. Na het gymnasium studeerde zij Bestuurskunde aan de toenmalige TH Twente.

Ze begon haar politieke loopbaan als raadslid in Enschede (1986-1989), werd in 1989 na de formatie van het kabinet Lubbers III lid van de Tweede Kamer. In 2001 werd Ank Bijleveld-Schouten burgemeester van de fusiegemeente Hof van Twente. In datzelfde jaar werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Defensie is overigens een nieuw terrein voor de politica De ODB wenst de nieuwe bewindsvrouw op het ministerie alle succes toe.

Bekijk hier het Curriculum vitae van Ank Bijleveld-Schouten.

Bron: NOS/De Volkskrant/redactie
Foto: NOS (rechtenvrij)/Defensie/redactie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: