13 juli, 2024
DefensieNieuw zwembad biedt meer faciliteiten voor Defensie Duikschool

Nieuw zwembad biedt meer faciliteiten voor Defensie Duikschool
N

Den Helder is een unieke duiktank rijker. Deze is gebouwd door de gemeente en de Koninklijke Marine in het op 20 september geopende zwembad Het Heersdiep. De tank is 14 meter hoog en wordt door duikers van de landmacht, marine en brandweer gebruikt om te trainen.

Dankzij de nieuwe duiktank kan onder meer de onderzeedienst het ontsnappen uit een onderzeeboot op grote diepte oefenen. Daarnaast biedt het zwembad nieuwe faciliteiten voor zwemsporten als schoonspringen, synchroon zwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen.

Recreatieparel
Pia Bruin“Geweldig trots ben ik op deze recreatieparel in de Noordkop”, zei wethouder Pia Bruin tijdens de opening. “Mede dankzij de inzet van Defensie (financiële injectie van 4 miljoen) hebben we in deze lastige tijd een mooi zwembad gebouwd.

Dit betekent niet alleen voor Den Helder een aanwinst, het heeft ook regionaal, landelijk en zelfs internationaal grote aantrekkingskracht. Dit vanwege alle faciliteiten die hier geboden worden. De duiktank maakt het zwembad wel heel bijzonder.”

Multifunctioneel
Het nieuwe zwembad heeft naast de duiktank ook nog een 25 meter multifunctioneel wedstrijdbad met een beweegbare bodem. Tevens bevat het 2 bassins voor jong en oud, een grote recreatiehoek met stroomkanaal, een whirlpool, een 90 meter glijbaan en andere verrassende elementen. Buiten is er een kinderzwemhoek, zonneweide en een verwarmd buitenbassin. Zowel bij de binnen- als buitenbaden is horeca. Het bad is vanaf 21 september voor publiek geopend. Het Heersdiep staat naast het oude zwembad De Schots. Het uit 1971 stammende bad wordt gesloopt.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: