23 juni, 2024
DefensieNationale Veteranendag 2012

Nationale Veteranendag 2012
N

Aanstaande zaterdag 30 juni staat Den Haag in het teken van de Nederlandse Veteranendag. Het is een evenement voor iedereen van jong tot oud, met tal van bijzondere attracties. Zoals het unieke nationale defilé van duizenden veteranen voor Z.K.H. de Prins van Oranje en de bijzondere fly-past van historische en moderne toestellen boven de Hofvijver.

Maar ook gezelligheid, informatie, muziek en activiteiten op het Malieveld en de aankomst van meer dan 200 veteranenmotorsrijders. Plus natuurlijk de speciale Veteranen Top 50, de muziek die de veteranen door hun missie heeft ‘gedragen’.

Als voorbode van de Nederlandse Veteranendag is er op vrijdag 29 juni om 13.30 uur een spectaculaire landing van parachutisten in de Hofvijver.

De dag zelf start in de Ridderzaal met een plechtige bijeenkomst waarna op het Binnenhof de herinneringsmedaille voor Vredesoperaties wordt uitgereikt aan ongeveer 80 militairen van alle defensie-onderdelen.

Om 1300 start het defilé door het centrum van Den Haag. Tijdens dit defilé voeren historische en moderne vliegtuigen een fly-past uit. De gehele dag is het Malieveld open. Iedereen is van harte welkom. Op het veld zelf is van alles te zien.

programmaboekje

Bron:VI

Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: