16 juni, 2024
DefensieNationale Ombudsman wil plan aflossing ereschuld

Nationale Ombudsman wil plan aflossing ereschuld
N

De Nationale Ombudsman Alex Brennickmeijer heeft de minister van Defensie Hans Hillen (CDA) een ultimatum gesteld om met een plan te komen voor de verdeling van de zogenoemde ereschuld.

Brennickmeijer verwacht het plan uiterlijk 30 juni, op de Nederlandse Veteranendag gepresenteerd wordt. Als Ombudsman, die door de invoering van de Veteranenwet daardoor ook de nieuwe Veteranenombudsman wordt, krijgt veel klachten van militairen en ex-militairen die veteraan zijn dat er nog steeds geen schaderegeling is getroffen voor degene die gewond raakten vóór 2007. Het geld voor de schadevergoeding is wel beschikbaar.

Al eerder bemiddelde Brennickmeijer in deze zaak en sprak met de minister van Defensie af te komen tot een effectieve regeling. De minister is in overleg met zijn partners om te komen tot een definitieve verdeling van het geld om de ereschuld in te lossen. De ODB wacht het plan in alle rust af omdat al eerder gebleken is dat verschillend gedacht wordt over hoe het uit te voeren in de praktijk.

Bron :Checkpoint

Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: