Museumpark Harskamp moet per 1 september de deuren sluiten. Dat betekent het einde voor vier musea: het Infanterie Museum, het Museum Korps Nationale Reserve, het Infanterie Schietkamp Museum en het Smalspoor Museum.

Defensie heeft de gemeente Ede op de hoogte gesteld, hoewel er nog een formeel besluit moet worden genomen.

Op de website van het Museumpark Harskamp staat dat „door omstandigheden” de openingstijden vanaf 1 april zijn gewijzigd. De laatstgenoemde datum is 1 september.

De vier musea in het park zijn gehuisvest in historische gebouwen van het Infanterie Schietkamp en trekken jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers.

Defensie wil tentoonstellingen concentreren in het in oktober te openen Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Ook is de sluiting van Museumpark Harskamp een bezuinigingsmaatregel.

In Harskamp zijn alleen deze zomer nog een grote collectie militaire voorwerpen te zien, en zowel historische als moderne uitrustingsstukken en wapens.

Op het terrein van het Museumpark worden in de zomermaanden ook militaire voertuigen tentoongesteld. Speciale attractie is het historische smalspoortreintje dat ’s zomers elke dag door het Museumpark rijdt. Ook zijn er diverse herdenkingsmonumenten te bezichtigen op het terrein.

Bron: De Gelderlander
Reformatorisch dagblad

 

KlussenKlussen
Vorig artikelOrgie aan willekeur?
Volgend artikelEerste lichting militairen vertrokken naar Mali

1 REACTIE

  1. Dit kan toch niet waar zijn. Dit is niet alleen voor toeristen slecht maar ook de historische band met de gemeente Ede en de plaats Harskamp wordt op deze manier te grabbel gegooid. Meer dan 100 jaar geschiedenis weg. In het NMM zul je deze collectie nauwelijks terugzien….veel zal ergens opgeslagen worden en niet meer tevoorschijn komen. Al die vrijwilligers die dit opgebouwd hebben krijgen stank voor dank….

Reacties zijn gesloten.