19 april, 2024
DefensieMuseumpark Harskamp gaat dicht

Museumpark Harskamp gaat dicht
M

Museumpark Harskamp moet per 1 september de deuren sluiten. Dat betekent het einde voor vier musea: het Infanterie Museum, het Museum Korps Nationale Reserve, het Infanterie Schietkamp Museum en het Smalspoor Museum.

Defensie heeft de gemeente Ede op de hoogte gesteld, hoewel er nog een formeel besluit moet worden genomen.

Op de website van het Museumpark Harskamp staat dat „door omstandigheden” de openingstijden vanaf 1 april zijn gewijzigd. De laatstgenoemde datum is 1 september.

De vier musea in het park zijn gehuisvest in historische gebouwen van het Infanterie Schietkamp en trekken jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers.

Defensie wil tentoonstellingen concentreren in het in oktober te openen Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Ook is de sluiting van Museumpark Harskamp een bezuinigingsmaatregel.

In Harskamp zijn alleen deze zomer nog een grote collectie militaire voorwerpen te zien, en zowel historische als moderne uitrustingsstukken en wapens.

Op het terrein van het Museumpark worden in de zomermaanden ook militaire voertuigen tentoongesteld. Speciale attractie is het historische smalspoortreintje dat ’s zomers elke dag door het Museumpark rijdt. Ook zijn er diverse herdenkingsmonumenten te bezichtigen op het terrein.

Bron: De Gelderlander
Reformatorisch dagblad

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: