13 juli, 2024
DefensieMIVD en AIVD nu de facto samen

MIVD en AIVD nu de facto samen
M

Goed nieuws dat oud commandant der landstrijdkrachten generaal Bertholee aan het hoofd van de AIVD komt. Daarmee is een politieke wens van het CDA uitgekomen. Hoewel er op papier geen sprake is van een feitelijke samenwerking, lijkt het wel duidelijk dat de militaire invloed voelbaar zal zijn.

De recentelijk mislukte evacuatiepoging in Libië toonde nogmaals goed aan dat samenwerking essentieel is en levens kan redden. Eerder stond viceadmiraal Buis (te kort) aan het hoofd van de AIVD. Het is te hopen dat Bertholee wel de brug kan slaan om beide partijen goed en efficiënt te laten samenwerken.

Militairen zijn vaak meer dan wie dan ook, afhankelijk van accurate Intel! Het niet (willen) samenwerken door een der partijen is daarmee simpelweg geen optie! De militair in het veld heeft niets aan botsende ego’s in Den Haag die ook nog op vrijdagmiddag 17:00 de stekker uit de verbindingen trekken. Zolang er militairen in het buitenland hun leven wagen is het 24/7 vinger aan de pols in inlichtingenland.

U bent geïnformeerd!

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: