20 juni, 2024
DefensieMinister en staatssecretaris voor Defensie bekend

Minister en staatssecretaris voor Defensie bekend
M

De namen van de bewindslieden die Defensie vanaf 10 januari aanstaande onder hun hoede nemen zijn bekend. Het gaat om de 54-jarige K.H. (Kajsa) Ollongren van D66. Zij wordt de nieuwe minister. De 41-jarige Christophe van der Maat van de VVD treedt volgens de huidige planning aan als staatssecretaris.

Korte CV

Studeerde geschiedenis, Universiteit van Amsterdam
Leergang Internationale Betrekkingen, Clingendael
École Nationale d’Administration, Parijs

Loopbaan

Drs. K.H. (Kajsa) Ollongren begint haar loopbaan bij het ministerie van Economische Zaken. In 2001 wordt zij daar directeur Europese Integratie en in 2005 tevens plaatsvervangend directeur-generaal Economische Politiek.

In 2007 wordt Ollongren plaatsvervangend secretaris-generaal op het ministerie van Algemene Zaken en in 2011 secretaris-generaal.

In 2014 wordt Ollongren locoburgemeester en wethouder voor D66 in Amsterdam, met de portefeuilles Economie, Lucht- en Zeehaven, Monumenten, Kunst en Cultuur, Lokale Media, Deelnemingen en Stadsdeel Centrum.  

Op 26 oktober 2017 is Kajsa Ollongren benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

STAS

Van der Maat vervulde niet eerder een politieke functie in Den Haag. Hij is lid van de Gedeputeerde Staten in Brabant. Hij heeft daar mobiliteit, financiën en organisatie in zijn portefeuille. Daarnaast is hij lococommissaris van de koning.

Na de beëdiging op maandag 10 januari gaan de nieuwe minister en staatssecretaris op het departement aan de slag.

Tekst: MinDef / Redactie ODB
Foto: MinDef / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: