16 juni, 2024
DefensieMilitairen Patriot-missie Ontvangen Medaille

Militairen Patriot-missie Ontvangen Medaille
M

Meer dan 500 militairen die hebben deelgenomen aan de Patriot-missie in Turkije ontvangen op 23 april de Herinneringsmedaille Vredesoperaties. De medaille uitreiking zal plaatsvinden in de evenementenhal van Venray. Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp reikt de medailles uit.

Twee jaar lang hebben Nederlandse militairen met het Patriot luchtverdedigingssysteem de Zuid-Turkse miljoenenstad Adana beschermd tegen mogelijke aanvallen met ballistische raketten vanuit Syrië. De missie is uitgevoerd in NAVO-verband en had een defensief karakter. Generaal Middendorp: “Als het nodig was, stonden deze militairen er; linksom of rechtsom. Mijn waardering daarvoor is zeer groot, zeker ook voor het thuisfront dat in korte tijd meerdere malen afscheid heeft moeten nemen”.

De medaille uitreiking in Venray is voor de uitgezonden Patriot-militairen de afsluiting van de missie. De Herinneringsmedaille Vredesoperaties waarmee zij worden gedecoreerd, wordt toegekend aan militairen en burgers die ten minste 30 dagen onafgebroken hebben deelgenomen aan een vredesoperatie en bij die deelname in alle opzichten een goede plichtsbetrachting en een goed gedrag hebben betoond.

De medaille zal in bijzijn van familie en vrienden aan de Patriot-militairen worden uitgereikt.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: