12 juni, 2024
DefensieMet Blauw Minder Snel Te Kijk

Met Blauw Minder Snel Te Kijk
M

Defensie gaat de sportshirts van vrouwelijke militairen vervangen. Er is door de gebruiksters veel geklaagd omdat de witte shirts na een tijdje intensief trainen te veel doorschijnen.

Het kledingbedrijf van Defensie heeft in overleg met de fabrikant gezocht naar een oplossing voor het probleem waar veel vrouwen over hadden geklaagd: na een tijd intensief sporten werden de huidige witte T-shirts “te veel doorschijnend”, waardoor de vrouwelijke militairen zich te kijk voelden staan. Een shirt met een meer donkere kleur kwam als beste en eenvoudigste oplossing uit de bus.

Binnenkort zullen de huidige shirts in de kledingpakketten voor alle 4100 defensievrouwen worden vervangen door de nieuwe exemplaren. In het pakket zitten één shirt met lange en een tweede met korte mouwen. Defensie gaat in zee met de Li Ning Company Limited (kortweg Li-Ning). Li-ning is een grote Chinese fabrikant van sportkleding en -artikelen. Het werd in 1990 opgericht door de Chinese Olympische gymnast Li Ning. Tegenwoordig is hij de voorzitter van de raad van bestuur. De afgelopen jaren is het bedrijf Li Ning explosief gegroeid, maar tot op heden is het vooral populair in China zelf, waar het van de sportmerken de 3e plaats in neemt.

Nadat het eerder fout ging met vorige leveranciers, hoopt Defensie nu dat het nieuwe bedrijf op korte termijn de nieuwe sportkleding snel kan gaan uitleveren.

Bron:De Telegraaf/Roy Klopper
nederlandnieuws.nl
Wikipedia

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: