29 mei, 2024
DefensieMedailles voor honderden Maligangers

Medailles voor honderden Maligangers
M

Meer dan 400 Nederlandse militairen die deelnamen aan de VN-missie in Mali (MINUSMA), krijgen 4 maart hun Herinneringsmedaille Vredesoperaties. Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp reikt de medailles in de IJsselhallen in Zwolle uit.

De militairen maakten in de afgelopen maanden deel uit van verschillende eenheden. De multinationale All Sources Intelligence Fusion Unit analyseerde in Bamako de gegevens uit het veld. Daar werkten de Nederlandse Intelligence, Surveillance and Reconnaissance-compagnie, de genie taakgroep Mali en helikopterdetachement intensief samen.

De inlichtingen die de Nederlanders verzamelden, verschaften de MINUSMA-leiding een gedetailleerd beeld over de situatie ter plekke. Bijvoorbeeld over de aard, samenstelling en positie van gewapende groeperingen. Mede aan de hand van die informatie zijn operaties gepland en uitgevoerd; dit alles ten behoeve van het vredesproces.

De Herinneringsmedaille Vredesoperaties wordt toegekend aan militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie hebben deelgenomen. De medaille wordt onder toeziend oog van familie en vrienden uitgereikt.

De Nederlandse bijdrage aan MINUSMA loopt in ieder geval door tot eind 2015.

Bron Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: