17 juli, 2024
DefensieMariniers smoren gevangenis opstand Aruba

Mariniers smoren gevangenis opstand Aruba
M

43 Mariniers van de compagnie op Aruba hebben gisteren de lokale autoriteiten geholpen bij het beteugelen van een grote gevangenisopstand. Hierbij ontsnapten 84 gevangen uit hun cel en staken ze een vleugel met behulp van matrassen van het complex Centro Dakota in brand.Rond vijf uur lokale tijd steeg er rook op uit het cellencomplex . De brandweer rukte uit en politie-eenheden uit alle districten werden naar de gevangenis gestuurd.

De mariniers vormden de buitenste beveiligingsring rond de gevangenis om te voorkomen dat opstandige gevangenen ontsnapten.De mariniers werden ingezet om het Korps Politie Aruba te ontlasten. Ter bewaking van de kustlijn zette de marine ook een FRISC in, (een snelle onderscheppingboot). Een luchtmachthelikopter van het type Cougar, die kustwachttaken in het gebied uitvoert, zorgde voor de observatie vanuit de lucht. Rond middernacht keerde de rust terug en konden de mariniers terug naar hun basis.

Het is al dagen onrustig in de Arubaanse gevangenis. In het begin van de week ontsnapten al 2 gevangen. Combat trackers, speciaal getrainde spoorzoekers van het Korps Mariniers, hebben toen geprobeerd hun gangen na  te gaan. Ze zijn nog steeds voortvluchtig. Na deze uitbraak barstte de opstand in de gevangenis los.

bron:mindef, NRC

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: