23 juni, 2024
DefensieMarinedagen 2015: ‘Zo Wijd De Wereld Strekt’

Marinedagen 2015: ‘Zo Wijd De Wereld Strekt’
M

De Koninklijke Marine opent op 4 en 5 juli haar poorten voor het publiek. Dit jaar hebben de Marinedagen als thema ‘zo wijd de wereld strekt’. De Koninklijke Marine wordt wereldwijd ingezet voor vrede, veiligheid en vrijheid. Het thema is tevens de wapenspreuk van het Korps Mariniers, dat dit jaar 350 jaar bestaat.

De bezoekers kunnen dit weekend een kijkje nemen aan boord van fregatten, patrouilleschepen, amfibische transportschepen, mijnenjagers en onderzeeboten. Mariniers, marineschepen, helikopters en kustwacht laten dagelijks met spetterende demonstraties zien hoe de marine opereert, ver weg maar ook dicht bij huis. Daarnaast zijn er zijn tal van doe-activiteiten voor jong en oud. Natuurlijk verzorgt de Marinierskapel elke dag een lunchconcert.

Zo kunnen kinderen en jeugdige volwassenen zich uitleven in het Mariniers tentenkamp waar een gigantisch hindernisparcours is opgetuigd. Bij de Directie Materiële Instandhouding kunnen mensen interactief kennismaken met techniek.

Al eeuwenlang beschermt de marine onze koopvaardijschepen landsgrenzen en nationale belangen, bestrijden van illegale drugssmokkel op zee, anti piraterij missies, ruimt mijnen op de Noordzee en acties tegen mensenhandel. Zelfs in Afghanistan, Mali en Irak levert de marine een bijdrage aan de internationale rechtsorde.

Het haventerrein is ingedeeld in vier clusters:

Nationale Taken
Internationale Missies
Maritieme Instandhouding & Ondersteuning
Kennis & Innovatie

Ook de ODB is op deze dagen te bezoeken in de grote tent op het haventerrein. Met onze vrijwilligers en kaderleden kunt u over allerlei onderwerpen van gedachten wisselen.

Het terrein is op zaterdag 4 juli van 9.30 uur tot 18.00 uur en op zondag 5 juli van 09.30 tot 17.00 uur open voor het publiek.

Bron mindef
Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: