30 mei, 2024
DefensieLMB integreert met Duitse DSK

LMB integreert met Duitse DSK
L

Op donderdag 12 juni a.s. zal in aanwezigheid van de ministers van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert en haar Duitse ambtgenoot Ursula von der Leyen de integratieceremonie plaatsvinden van de Luchtmobiele Brigade (LMB) in de Duitse Division Schnelle Kräfte (DSK). De oprichting van de geïntegreerde eenheid is een unieke gebeurtenis en vormt een belangrijke mijlpaal van de Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van defensie. Met deze integratie worden de kennis en ervaring van para-inzet en samenwerking tussen infanterie en helikopters gebundeld.

In de ochtend zullen de ministers worden ontvangen in Schaarsbergen (Oranje kazerne), met een erewacht en static show van de luchtmobiele brigade. De Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Mart de Kruif en Inspekteur des Heeres der Bundeswehr Generalleutnant Bruno Kasdorf zullen hierbij aanwezig zijn. In de namiddag vindt de officiële integratieceremonie plaats op het hoofdkwartier van de DSK in het Duitse Stadtallendorf in de Duitse deelstaat Hessen. Duitse en Nederlandse parlementariërs zijn daarbij als eregasten aanwezig.

De Division Schnelle Kräfte zal beschikken over een binationale, geïntegreerde Duits-Nederlandse staf. De commandant van de DSK is een Duitse generaal-majoor en zijn plaatsvervanger is een Nederlandse brigadegeneraal. De Luchtmobiele Brigade zelf blijft gehuisvest in Schaarsbergen en Assen. Het uiteindelijke doel is dat Duitsland en Nederland uiterlijk 2018 kunnen beschikken over een snel inzetbare eenheid die wereldwijd inzetbaar is indien beide landen daartoe besluiten.

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: