31 mei, 2024
DefensieLandmacht Oefent In Rotterdam

Landmacht Oefent In Rotterdam
L

Van 17 tot en met 21 oktober oefent een geniebataljon van de Landmacht in en rond Rotterdam. De militairen uit Oirschot zijn onder andere actief in de gebouwen van de Maastunnel, op de spoorhefbrug ‘De Hef’ en in het Feyenoordstadion. Zij oefenen met verschillende partners en op verschillende terreinen dit is onderdeel van het op peil houden van de militaire vaardigheden.

Ongeveer 450 militairen verplaatsen zich deze dagen door de stad met rups- en wielvoertuigen en vracht- en terreinwagens. De militairen doorzoeken het Feyenoordstadion en de gebouwen rond de Maastunnel op fictieve explosieven.

Op ‘De Hef’ doen de militairen grensverleggende activiteiten zoals beklimmingen en afdalingen. In de gemeente Stellendam staat samenwerking met de plaatselijke brandweer op het programma. Hier wordt onder meer gezocht naar chemische stoffen een van de taken van de genie.

Tenslotte vinden in het gebied onder de rook van Rotterdam tactische verkenningen plaats op wegen, bruggen en in tunnels en gebouwen. Aan de oefening wordt ook deelgenomen door Belgische en Amerikaanse militairen.

bron Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: