24 juli, 2024
DefensieLandmacht Naar Polen Voor Grote Oefening

Landmacht Naar Polen Voor Grote Oefening
L

Het eerste deel van meer dan honderd Nederlandse militaire voertuigen wordt vandaag, woensdag 11 januari, op de trein naar Drawsko in West-Polen gezet. Daar oefent de landmacht de komende zes weken op hoog militair niveau met eenheden uit Duitsland, Polen, Estland, Canada en de Verenigde Staten. Met meer dan 4500 militairen is dit de grootste oefening in jaren.

De Europese veiligheidssituatie is in de afgelopen jaren aanzienlijk verslechterd, mede vanwege de gewijzigde assertieve houding van Rusland. Het is van belang om bondgenootschappelijke activiteiten te ontplooien in het oosten van Europa om deze landen gerust te stellen en Rusland duidelijk te maken dat de NAVO-landen eensgezind zijn in de verdediging van het bondgenootschappelijk grondgebied.

Met de uitvoering van Bison Drawsko in Polen beoefent de Koninklijke Landmacht het snel ontplooien en integreren van multinationale eenheden binnen 43 Gemechaniseerde Brigade. Defensie is hiermee in staat om bij te dragen aan NAVO-operaties in de oostelijke deel van het bondgenootschappelijk grondgebied.

Bron: Mindef
Foto: 43mechbrig

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: