16 juli, 2024
DefensieKarel Doorman op 1 juli voor het eerst in Den Helder

Karel Doorman op 1 juli voor het eerst in Den Helder
K

De Karel Doorman, het nieuwste schip van de Koninklijke Marine, zal op dinsdag 1 juli voor het eerst in Den Helder te zien zijn. Het schip zal dan ceremonieel welkom worden geheten door de adelborsten.

Het zogenoemde Joint Support Ship (JSS) werd reeds op 8 maart jl. in de haven van Vlissingen gedoopt, maar het schip was nog bij de werf in afbouw. Op dit moment wordt er hard gewerkt om het schip klaar te maken voor 1 juli. Dan vaart het schip de Helderse marinehaven binnen.

Het schip wordt die dag rond 11.45 uur verwacht. Naast de groet van de adelborsten, zullen de andere schepen  hun scheepshoorns laten horen en de sleepboten verwelkomen het schip met een douche van de brandspuiten.

De Karel Doorman zal niet heel vaak in Den Helder te zien zijn. Het bevoorradingsschip kan in Den Helder brandstof, munitie, voeding en  reserveonderdelen laden. Voor het zwaar materieel zoals voertuigen en containers moet er echter worden uitgeweken naar een andere haven die wel beschikt over een Roll off Roll inn (RORO) kade. De de Karel Doorman is het grootste schip van de  Nederlandse vloot.

bron:Door Milo Lambers, Regio

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: