14 juli, 2024
DefensieHennis ondertekent contract verkoop CV90

Hennis ondertekent contract verkoop CV90
H

Dinsdag 9 december brengt de Estse minister van Defensie, Sven Mikser, een bezoek aan Nederland. Aanleiding is de ondertekening van het contract voor de verkoop van 44 CV90’s. Daarnaast worden samenwerking in bilateraal en multilateraal verband besproken.

De tekening van het contract is een bezegeling van de verkoop van 44 CV90 infanteriegevechtsvoertuigen. Deze verkoop is begin oktober aangekondigd tijdens een bezoek van minister Hennis-Plasschaert aan haar Estse collega. Ook worden twee Leopard I brugleggers, twee Leopard I bergingstanks en twee Leopard I genietanks mee verkocht. De overeenkomst omvat ook opleidingen, documentatie, gereedschap voor de CV90 en een klein pakket reservedelen voor de Leopard I. De CV90 worden in gedeelten overgedragen. De laatste CV90’s gaan in 2018 naar Finland.

De ministers zullen daarnaast spreken over informatie-uitwisseling over en onderhoud van de CV-90, de gezamenlijke oefening in februari waarbij het 44e infanteriebataljon de CV-90 zal meenemen en op 24 februari zal deelnemen aan de jaarlijkse nationale parade in Tallin en de mogelijkheid van bilaterale samenwerking op andere gebieden.

Ten slotte de ministers spreken over internationale samenwerking binnen de NAVO, zoals de resultaten die in Wales zijn bereikt, en bij de VN-missie MINUSMA in Mali.

bron: mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: