24 juli, 2024
DefensieHans Hillen: Mariniers gaan naar Vlissingen

Hans Hillen: Mariniers gaan naar Vlissingen
H

De Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn en het logistiek Centrum Maartensdijk gaan in de verkoop en de mariniers verhuizen naar een nieuwe locatie in Vlissingen. Dat is de uitkomst van de brief die Hans Hillen (CDA) aan de Kamer heeft laten verzenden.

In zijn brief liet Hillen weten dat hij al vorig jaar had laten onderzoeken of een verhuizing een zinvol plan was. Hij heeft daarbij ook gekeken naar de Businesscase Van Braam Houckgeestkazerne die het college van B&W van de gemeente Utrechtse Heuvelrug op 18 januari jl. presenteerde.

Doorn wilde, na jaren van tegenwerking, meer ruimte aanbieden op enkele omliggende percelen om de kazerne te behouden. Er werken daar ongeveer 1890 m/v en het is de grootste werkgever van de Utrechtse gemeente.

De keuze is dus op Vlissingen gevallen, waar de kazerne gebouwd gaat worden pal naast de Buitenhaven. De bouw zal vijf jaar in beslag nemen en zal daarna plaats bieden aan 1900 m/v. In de oude situatie beslaat het kazerneterrein 48 ha grond waarvan 29 ha bos als de bouw van de nieuwe kazerne gereed is zal het totale oppervlakte ongeveer 70 ha groot zijn (zie bijlage).

Defensie gaat 192 miljoen investeren in de nieuwe kazerne. De ODB ontvangt tegenstrijdige reacties op het besluit van de minister van: “geweldig eindelijk een nieuwe kazerne” tot “heeft Den Haag wel nagedacht over het woon/werkverkeer en andere kosten die verhuizingen met zich meebrengen”. Voor Vlissingen is het evenwel een opsteker.

Marinierskazerne Zeeland
Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: