21 juni, 2024
DefensieGrebbeberg-Masters 2016 - Met En Voor Gewond Geraakte Collega’s

Grebbeberg-Masters 2016 – Met En Voor Gewond Geraakte Collega’s
G

Op donderdag 7 juli houdt de Koninklijke Landmacht de vierde editie van de Grebbeberg Masters op de ‘Kwintelooyen’ in Rhenen. Dit is een groot fiets- en loopevenement ‘met en voor’ gewond geraakte militairen. Een dag lang sporten defensiemedewerkers samen met hun gewond geraakte collega’s rond de militair-historische locatie Grebbeberg in Rhenen.

Tijdens uitzending en het uitvoeren van de dienst zijn diverse militaire collega’s fysiek en psychisch gewond geraakt. Zij hebben enorme offers gebracht voor vrede en vrijheid en verdienen onze erkenning en waardering.

Tijdens de Grebbeberg Masters is een groep van ruim 40 gewonden actief op de drie onderdelen. Een deel van deze gewonde collega’s heeft meegedaan aan de Invictus Games in Orlando. Zo heeft Stephanie Verhoef zilver gewonnen bij de individuele tijdrit en Edwin de Wolf brons op de individuele tijdrit. Alle gewonden zijn deze dag herkenbaar aan een uniek fiets- of hardloopshirt.

Opbrengst
Dit jaar worden twee organisaties ondersteund: de Wounded Warriors Nederland (WWNL) en de Veteranenontmoetingscentra. Het WWNL fietsteam vraagt op zijn tocht van de Noordkaap naar Doorn aandacht voor militairen met PTSS. Met diverse sociale en sportieve projecten wil WWNL veteranen stimuleren actief deel te nemen aan de maatschappij. Veteranenontmoetingscentra bieden veteranen een ontmoetingsplek om met elkaar in te contact te komen of te blijven. Op deze dag wordt geld ingezameld dat ten goede komt aan de zorg voor gewond geraakte militairen.

Bron: afdeling Communicatie Koninklijke Landmacht

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: