22 juni, 2024
DefensieGewonden bij ontmantelen zelfgemaakte bom bij flitspaal

Gewonden bij ontmantelen zelfgemaakte bom bij flitspaal
G

Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) is ernstig gewond geraakt toen een zelfgemaakte bom (IED)aan een flitspaal in Voorschoten ontplofte. Een andere EOD’er en een technisch rechercheur van het Korps Landelijke Politie Dienst (KLPD) raakten lichtgewond.

Het zwaargewonde slachtoffer, een sergeant-majoor van de Koninklijke Landmacht werd met spoed overgebracht naar het LUMC ziekenhuis in Leiden. Zijn collega, een sergeant-majoor van de Koninklijke Luchtmacht en de rechercheur, konden diezelfde dag nog naar huis.

Het bewuste kruispunt werd direct afgesloten voor sporenonderzoek en werd zondagmiddag vrijgegeven. Een team van de Koninklijke Marechaussee doet grootschalig onderzoek samen met een team van de KLPD.

Een woordvoerder van het bureau verkeershandhaving kon niet precies aangeven hoe vaak zo’n ernstig incident in Nederland voorkomt en vertelde dat dit het heftige werk is, dat een paar keer per jaar gebeurd . Flitspalen zijn vaker doelwit van agressie.

De ODB is verbaasd en geschrokken als zo’n daad van agressie nota bene in Nederland wordt gepleegd met alle nare gevolgen die zoiets voortbrengt. Het bestuur en leden van de ODB leven mee met de familie en bekenden van beide militairen en de rechercheur van de politie.

bron: MINDEF Tubantia

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: