16 juli, 2024
DefensieGeen sportkleding door faillissement

Geen sportkleding door faillissement
G

De verstrekking van sportkleding aan militairen door het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrusting bedrijf (KPU-bedrijf) is tijdelijk stopgezet door het faillissement van de leverancier. Tot nu toe hebben ruim 20.000 militairen de sportkleding via het KPU-bedrijf ontvangen.
Door het faillissement moet het KPU-bedrijf bij een andere leverancier een nieuw contract afsluiten. De voorbereidingen daarvoor in 2012 al gestart, maar de Europese aanbesteding kost veel tijd. De levering van nieuwe sportkleding begint naar verwachting pas weer in 2014.

Het KPU-bedrijf is daarnaast bezig om nog een laatste voorraden sportkleding uit het faillissement van de leverancier op te kopen. Als dit lukt krijgen nog ongeveer 5.000 militairen sportkleding dit jaar.
De waardering voor de geleverde sportkleding is goed. Dat blijkt het laatste klanttevredenheidsonderzoek onder ruim 1.200 militairen. Zij geven een 8 voor draagcomfort en slijtvastheid. Een meerderheid van de gebruikers draagt de kleding verschillende keren per week.

Uit het onderzoek kwamen ook twee verbeterpunten naar voren: de damesshirts moeten minder doorschijnend zijn en de sportbroek moet langer worden. In het nieuwe contract worden deze aanpassingen gelijk meegenomen.
Er was al een planning gemaakt voor het verstrekken van de sportkleding op locatie. Op de geplande data worden nu de nieuwe gevechtslaarzen gepast en verstrekt. Op de website van het KPU-bedrijf staat hiervoor de planning.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: