21 juni, 2024
DefensieErik Akerboom Van Defensie Naar Nationale Politie

Erik Akerboom Van Defensie Naar Nationale Politie
E

Secretaris-generaal (SG) van het ministerie van Defensie Erik Akerboom wordt genoemd als nieuwe korpschef van de Nationale Politie. Volgens het dagblad NRC heeft de Centrale Ondernemingsraad al gesproken met de huidig secretaris-generaal van het ministerie van Defensie, en zijn beide partijen akkoord.

De keuze voor Erik Akerboom zou, gezien de zware eisen voor de nieuwe politiebaas, niet als een verrassing komen, zegt Rob Hessing, voormalig hoofdcommissaris van de politie. Akerboom is volgens Hessing de meest geschikte kandidaat.

Akerboom, momenteel de hoogste ambtenaar op het ministerie van Defensie, begon zijn carrière bij de politie, waarna hij doorstroomde naar de AIVD. Ook werd hij de eerste Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid NCTV, een functie die hij bekleedde tot dat hij drie jaar geleden werd gevraagd SG te worden op het ministerie van Defensie.

De huidige korpschef Bouman, zou eigenlijk tot 2019 aanblijven, maar legde onlangs zijn functie neer na aanhoudende kritiek over het chaotische verloop van de reorganisatie bij de politie. Dit najaar werd bekend dat het vormen van een Nationale Politie maar liefst drie jaar langer gaat duren dan gepland. Ook vallen de kosten zeker twee keer zo hoog uit.

En dat maakt Akerboom nou de juiste man op de juiste plaats: Zijn opdracht zal zij het verbeteren van de kwaliteit van opsporing, de verdere ontwikkeling van de organisatie, de afronding van de personele organisatie.

bron: BNR radio/Eva Oude Elferink/NU.nl/NRC/redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: