24 mei, 2024
DefensieDrs. Erik Akerboom nieuwe Secretaris-Generaal van Defensie

Drs. Erik Akerboom nieuwe Secretaris-Generaal van Defensie
D

De nieuwe secretaris-generaal van het Ministerie van Defensie wordt drs. E.S.M. (Erik) Akerboom. De benoeming gaat per 1 december 2012 in. Akerboom vervangt secretaris-generaal Ton Annink die 1 oktober aan de slag ging als secretaris-generaal van Sociale Zaken.

Akerboom (1961) rondde de Nederlandse Politieacademie af en studeerde daarna bestuurskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn loopbaan begon hij in 1986 bij de Politie Utrecht. Daarna was hij onder meer werkzaam als Korpschef Regiopolitie Brabant Noord en Directeur Democratische Rechtsorde bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD).

Erik Akerboom is tot december werkzaam als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NTCV) bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. In deze rol is hij onder meer verantwoordelijk voor de versterking van cyber security in Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de contra terrorisme ontwikkelingen en leidde hij zowel nationaal als internationaal een aantal grote operaties.

Het hoofbestuur van de ODB feliciteert de nieuwe secretaris-generaal, Erik Akerboom, met zijn benoeming per 1 december a.s. en wenst hem veel succes en wijsheid bij de uitoefening van zijn nieuwe en uitdagende functie.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: