14 juli, 2024
DefensieDigitale salarisstrook

Digitale salarisstrook
D

Nieuw in 2012 is de invoering van de digitale salarisstrook daarom heeft Defensie het voornemen om de verzending van papieren loonstrookjes met ingang van 2012 te stoppen. Vanaf 1 januari 2012 moet de defensiemedewerker zijn salarisstrook (vanaf de computer) indien nodig zelf uitprinten.

Per 1 januari 2012 kan het defensiepersoneel via selfservice van Peoplesoft aangeven op welk e-mailadres hij of zij het bericht waarin staat dat de salarisstrook gereed is. Daarna kan de defensiemedewerker via Peoplesoft selfservice de digitale salarisstrook opvragen.

Het is volgens MINDEF niet mogelijk om de berichten te combineren omdat daarvoor geen capaciteit beschikbaar zou zijn. Defensie gaat ervan uit dat lang niet iedereen gebruik gaat maken van de mogelijkheid om de salarisstrook daadwerkelijk uit te printen.

In mei 2011 hebben ongeveer 30.000 defensiemedewerkers hun digitale salarisstrook opgevraagd. Er blijk vooral in de maanden januari en mei behoefte te zijn aan het uitdraaien van een salarisstrook. Defensie heeft aangegeven zorg te dragen voor archivering van de salarisstroken. Dit archief zal medio 2012 in het digitale P-dossier beschikbaar zijn.

Indien de defensiemedewerker de dienst verlaat dient hij/zij ervoor te zorgen dat zijn privé e-mailadres bij Defensie bekend is in verband met een eventuele nabetaling.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: