19 april, 2024
DefensieDefensie Schrapt Luchtmachtdagen 2017

Defensie Schrapt Luchtmachtdagen 2017
D

De Luchtmachtdagen die in de zomer van 2017 op de basis Volkel gehouden zouden worden, gaan niet door.

Rob van den Heuvel  toekomstig commandant (vanaf 1 november) van de vliegbasis Volkel vertelde woensdag 12 oktober dat door alle missies in het buitenland de inzetbaarheid van F16’s en helikopters een te zware tol hebben geëist van personeel en materieel. Daarnaast zijn de financiële middelen die voor het vliegfestival opzij gezet moeten worden uiterst schaars.

Volgens een andere woordvoerder van Defensie (Den Haag) speelt geldgebrek geen enkele rol, maar wil de werkgever een adempauze inlassen om zo de brede inzet van de luchtmacht herstellen. “Want na de inzet in vele missies in het Midden-Oosten is een adempauze meer dan nodig om alles weer vlieg gereed  te krijgen”.

Het is nog niet bekend of de luchtmacht er in slaagt het vliegend materieel in 2017 weer op orde te krijgen dus wordt er in eind 2017 beslist of in 2018 wel Luchtmachtdagen worden georganiseerd.

Mening ODB
Gezien de twee verschillende reacties op het niet doorgaan van de Luchtmachtdagen 2017 blijkt zonneklaar dat Defensie haar zorg voor personeel en materieel niet op orde heeft. Te gemakkelijk worden beide ingezet zonder te kijken of het wel kan. Daardoor wordt onverantwoorde roofbouw gepleegd op de inzetbaarheid van de organisatie.

Stop de afbraak en begin met opbouw

Niet alleen voor politici maar ook voor het commando en beleidsmakers

Bron: Nu.nl/Mindef/redactie
Foto: Jeanine Hennis/twitter

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: