23 juli, 2024
DefensieDe Ruyterkazerne Wordt Duurder

De Ruyterkazerne Wordt Duurder
D

De aanleg van de marinierskazerne in Vlissingen (Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne) wordt  zeker 1,6 miljoen euro duurder dan eerder door het ministerie werd begroot. Dat schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie in antwoord op kamervragen aangaande dit onderwerp.

Het (toenmalige) D66-Kamerlid Wassila Hachchi had in totaal 91 vragen gesteld over de huisvesting van Defensie. Aangekomen bij vraag nummer 56 over de kosten van de Vlissingse marinierskazerne antwoordt de minister nu dat die kosten hoger uitvallen doordat ook de Koninklijke Marechaussee en het Korps Nationale Reserve in de kazerne worden ondergebracht.

De aanbesteding voor de bouw van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne, zoals die voluit heet, begint niet voor de zomer van 2016, meldt de minister. De gemeente Vlissingen riep eerder Zeeuwse bedrijven op om mee te dingen naar de bouw van de marinierskazerne. De Tweede Kamer pleitte er eerder ook al voor om het Zeeuwse bedrijfsleven in de aanbesteding voor te trekken, maar de minister liet toen weten dat het niet mogelijk is vanwege Europese aanbestedingsregels. “Het bevoordelen of benadelen van bedrijven in een bepaalde regio is uitgesloten”, schreef ze aan de Kamer.

De marinierskazerne in Vlissingen biedt straks ruimte aan zo’n 1800 mariniers en 200 man ondersteunend personeel, met daarbij dan gebouwen en eenheden van de Koninklijke Marechaussee en Nationale Reserve. De voorzichtige planning is nu dat de kazerne in 2019 open gaat, zeker  twee jaar later dan gepland.

Bron: Defensie
Foto: gemeente Vlissingen

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: