16 juli, 2024
DefensieDankzij 105 Geniecompagnie veilige coronateststraat in Gouda

Dankzij 105 Geniecompagnie veilige coronateststraat in Gouda
D

In Gouda is op 9 oktober jl. een noodbrug in gebruik genomen, die gebouwd is door de Landmacht. Dankzij deze brug is de nieuwe coronateststraat in de stad beter bereikbaar. Genisten bouwden de brug gisteren in slechts 1 dag op.

Baileybrug

26 militairen van 105 Geniecompagnie Waterbouw uit Den Bosch zetten in de stromende regen de losse panelen van de zogeheten Baileybrug aan elkaar. Waar deze normaal wordt gebruikt voor zwaar militair verkeer, kunnen nu bezoekers er met de fiets of de auto overheen.

Het verzoek voor deze tijdelijk brug kwam van de gemeente Gouda en de GGD Hollands Midden. Door de verplaatsing van de coronateststraat naar het industrieterrein Goudse Poort, dreigde daar te veel verkeer te komen. Dankzij de brug is de teststraat veiliger en beter bereikbaar.

Nationale inzet is één van de hoofdtaken van Defensie. Tijdens de eerste periode van COVID-19 heeft Defensie al geregeld meegeholpen. Denk aan ondersteuning van zorginstellingen en verpleegtehuizen.

105 Geniecompagnie

De Geniecompagnie is gespecialiseerd in het bouwen van bruggen. De eenheid wordt overal ter wereld ingezet, bij missies waar Nederlandse militairen betrokken zijn. Daarnaast assisteren militairen in Nederland bij evenementen als de Vierdaagse van Nijmegen en het Bevrijdingsconcert op de Amstel.

Tekst: MinDef / Redactie ODB

Afbeelding: AVDD / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: