13 april, 2024
DefensieConferentie over soldaat van de toekomst

Conferentie over soldaat van de toekomst
C

Het Ministerie van Defensie is dit jaar van 18-20 november gastheer voor de NAVO-conferentie over operationele vernieuwing. Het doel van deze conferentie is om experts van over de hele wereld bij elkaar te brengen en actuele onderwerpen te bespreken, zoals de soldaat van de toekomst. Het thema van de conferentie is “gezamenlijke ontwikkeling van eenheden in een onzekere wereld”.

De conferentie helpt om de samenwerking te vergroten op het gebied van operationele vernieuwing van mens en materieel. Tijdens de conferentie wordt gesproken over verschillende projecten, waaronder de vereisten aan de soldaat van de toekomst en de samenwerking tussen eenheden in een gezamenlijke operatie. De conferentie wordt geopend door Schout-bij-nacht Rob Bauer, directeur Plannen van het Ministerie van Defensie.

Operationele vernieuwing is een van de speerpunten van de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp. Deze conferentie sluit daar goed bij aan. Defensie neemt in dit kader ook deel aan de Future Forces Conference in Amsterdam in november, waar wordt gesproken over innovatieve oplossingen die kunnen bijdragen aan de veiligheid van Nederland.

Bron: Defensie

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: