DefensieCommando-overdracht Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando

Commando-overdracht Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando
C

Kolonel Jan Blom draagt op 12 maart het commando over van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) aan zijn ranggenoot Jos Kuijpers. De ceremonie vindt plaats op de Luitenant-generaal Bestkazerne. Omwonenden, direct grenzend aan de kazerne in Vredepeel, zijn bij het plechtigheid uitgenodigd. Bij de ceremonie  staan 200 militairen opgesteld, waaronder ook een Duitse vertegenwoordiging van de Flarakgruppe 61. Deze eenheid staat sinds 2018 onder het bevel van het DGLC.

Kolonel Jan Blom heeft ruim twee jaar leiding gegeven aan deze luchtverdedigingseenheid, gevestigd op de grens van Brabant en Limburg. De nieuwe commandant, kolonel Jos Kuijpers, is geboren en getogen in Susteren en wordt de eerste Limburgse commandant van enige operationele eenheid in Limburg. Kolonel Kuijpers heeft als plaatsvervangend commandant samen met kolonel Blom gewerkt aan een toekomstbestendige grondgebonden luchtverdediging. De immer aanwezige dreiging vanuit de lucht zorgt ervoor dat de luchtverdedigers van het commando te allen tijde op professionele wijze hun werk moeten kunnen doen.  
DGLC
het DGLC is de grondgebonden lucht- en raketverdedigingseenheid van de Nederlandse Krijgsmacht en is opgericht op 1 april 2012. Het DGLC bestaat uit landmacht-, luchtmacht-, marinepersoneel en Duitse militairen. In haar korte bestaan is het DGLC al ingezet in Noordwijk voor de nucleaire topbijeenkomst en in Zuid-Turkije ter bescherming van de miljoenenstad Adana en wordt regelmatig nationaal ingezet voor de detectie van drones.

Bron: Hoofd Sectie Communicatie DGLC
Foto: AVDD

Gerelateerd aan dit bericht: