25 februari, 2024
DefensieCommandeur Reesink wordt Hoofddirecteur Personeel

Commandeur Reesink wordt Hoofddirecteur Personeel
C

Plaatsvervangend directeur Directie Aansturen Operationele Gereedheid commandeur Peter Reesink (52) is met ingang van 1 april de nieuwe Hoofddirecteur Personeel (HDP). Vooruitlopend hierop wordt hij op 1 maart bevorderd tot schout-bij-nacht. Reesink volgt schout-bij-nacht Henk Itzig Heine op, die met leeftijdsontslag gaat.

Reesink begint zijn militaire carrière in 1983 als adelborst. Na een varende plaatsing op het S-fregat Hr. Ms. Van Kinsbergen, studeert hij een jaar aan de TU-Delft en rondt daarmee, medio 1989, zijn KIM-opleiding af.

Tot 2004 speelt zijn carrière zich vooral binnen het operationele veld af. Hij vaart op verschillende schepen met diverse opdrachten als wachtsofficier, commandocentrale-officier, Hoofd Operationele Dienst en Eerste Officier. Hij maakt ook een periode deel uit van de Nederlands-Belgische Eskaderstaf, waar hij in het kader van Operation Enduring Freedom wordt uitgezonden.

Bij de Marine Luchtvaart Dienst vliegt hij als navigator/communicator en tactical coördinator met de P3-C Orion patrouillevliegtuigen en opereert veelvuldig van het IJslandse Keflavik en het Italiaanse Sigonella. Hij woont drie jaar met gezin in Jacksonville (FL) en geeft les aan Amerikaanse vliegstudenten van Patrol Squadron 30. Daarnaast maakt hij ook enige tijd deel uit van de staf van Marine Vliegkamp Valkenburg.

Na de Hogere Defensievorming bij het Instituut Defensie Leergangen in 2005 gaat Reesink aan de slag bij P&O van de Koninklijke Marine. Geplaatst bij demand management staat hij aan de basis van het huidige management development (MD) systeem voor zowel officieren als onderofficieren en is ook twee jaar Hoofd MD.

Vanaf 2008 voert Reesink het bevel over Hr. Ms. De Ruyter, dat onder zijn leiding wordt ingezet voor de antipiraterijmissie rond Somalië. In juli 2009 wisselt hij van schip en als commandant van Hr. Ms. Van Speijk opereert hij voor kustwachttaken en counterdrugsoperaties vooral in de West. Daarna komt hij naar de defensiestaf in Den Haag en werkt bij Integrale Plannen.

In 2013 gaat Reesink aan de slag als hoofd P&O van de Koninklijke Marine. Vanuit die positie is hij o.a. betrokken bij de reorganisatie van de Koninklijke Marine, de ontwikkelingen in het P&O-veld die nodig zijn voor de toekomst en met reguliere P&O-processen. Na een kort commando over het Joint Support Ship, Zr. Ms. Karel Doorman, vervult commandeur Reesink sinds maart vorig jaar zijn huidige functie. Vanuit die functie houdt hij zich o.a. bezig met de ‘adaptieve krijgsmacht’ en de personele gevolgen van instroom, doorstroom en uitstroom.

Bron: Mindef

Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: