22 mei, 2024
DefensieChirurgische Teams Naar Bagdad

Chirurgische Teams Naar Bagdad
C

Defensie levert dit jaar chirurgische teams voor het Amerikaanse Role 2-hospitaal op Airbase Al Asad bij Bagdad in Irak. Dat gebeurt via het Instituut samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen (IDR). De eerste ploeg vertrok gisteren van Schiphol naar het Midden-Oosten voor een periode van 2,5 maand.

Hoog gekwalificeerd medisch personeel
Het team bestaat uit twee chirurgen, een anesthesist, een anesthesiemedewerker, twee operatiekamerassistenten, een Intensive Care/spoedeisende hulp-verpleegkundige, een Intensive care-verpleegkundige, een röntgenlaborant en een Hoofd Inwendige Dienst. Op 3 maart 2018 vertrekt het 2e team naar Irak.

Beperkte intensive care-capaciteit
Een Role 2-hospitaal is een ziekenhuis met chirurgische en beperkte intensive care-capaciteit. Een role 3-ziekenhuis is een veldhospitaal met meer medisch specialisten.

Het IDR, een onderdeel van de Defensie Gezondheidszorgorganisatie (DGO), coördineert de samenwerking van Defensie met civiele ziekenhuizen. Hiermee verzekert Defensie zich van inzetbaar en hoog gekwalificeerd medisch specialistisch personeel dat tijdens missies is in te zetten.

Bron: Mindef/redactie ODB
Foto: AVDD

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: