14 april, 2024
DefensieCenten Schrapen?

Centen Schrapen?
C

Het budget voor het inhuren van externe auto´s bij Defensie is uitgeput (dichtgezet/op nul gezet) Hierdoor rijden alle militairen vanaf vrijdag 24 juli alleen nog maar met de eigen defensieauto’s. Dat zal voor onze militairen twee merkbare gevolgen hebben.

Voor operationele doelen als inzet, opleiding & training en oefeningen beschikken de defensieonderdelen over eigen voertuigen. Wanneer deze capaciteit niet voldoende is kunnen de onderdelen putten uit de zogenaamde pool Operationele Wielvoertuigen. Vanaf 24 juli is externe inhuur vanuit deze pool in principe niet meer mogelijk. In een interne nota van Defensie staat precies uitgelegd welke afspraken er gemaakt zijn.

Defensiemedewerkers kunnen sinds begin dit jaar een dienstauto aanvragen via DIDO of CDC Direct. Via Poolen Niet Operationeel Dienstvervoer (PNOD) kan nu al op meer dan veertig plekken in het land een dienstauto worden opgehaald.

Omdat voor Defensie vanaf 24 juli extern inhuren onmogelijk is, kan het voorkomen dat alle beschikbare auto’s zijn gereserveerd en u naar een andere poollocatie in Nederland wordt verwezen. In een enkel uitzonderlijk geval, volgens Defensie, kan het voorkomen dat uw aanvraag niet wordt gehonoreerd.

bron: Mindef/redactie

Mening ODB: Is dit nu om uit alle beschikbare budgetten de laatste euro te knijpen of is Defensie eindelijk bezig om overbodige kosten te minimaliseren? Wat denkt u?

Gebruik hiervoor de onderstaande poll

[poll id=”5″]

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: