30 november, 2022
DefensieCafetaria regeling - Een Tussenstand

Cafetaria regeling – Een Tussenstand
C

Iedereen heeft met betrekking tot de cafetaria regeling een (direct)e-mail gekregen op zijn/haar dienstaccount- en mailbox. Wellicht heeft nog niet iedereen ingelogd op genoemde accounts vanwege uiteenlopende reden. Mogelijk hebben zij hierdoor deze mail gemist. Volgens P&O zou het jammer zijn als deze medewerkers – gelet op de nog relatief korte tijd van reageren – geen gebruik (kunnen) maken van dit (mogelijke) fiscale voordeel. Defensie kan nog van ruim 14.000 medewerkers een of meerdere aanvragen verwachten.

Een overzicht
Bijna 71% van de medewerkers met een aanspraak woon-werkverkeer in de periode van 01-12-2015 t/m 30-11-2016 hebben een aanvraag voor aanvullende kilometervergoeding ingediend. Voor dagelijks reizen is dit percentage 75,5%, niet-dagelijks reizen 54,7% en NS Business Card 61,2%. Opvallend is dat de groep met niet-dagelijks reizen naar verhouding achter blijft. Let wel, er is de grens van 126 kilometer voor niet-dagelijks reizen.

De P&O organisatie heeft daarnaast wat doorsneden gemaakt van medewerkers die geen aanvraag hebben ingediend (maar wel aanspraak maken op woon-werkverkeer); ruim 700 hiervan zijn op uitzending.

P&O gaat de doelgroepen (in het algemeen) via mail/brief/intranet/etc. berichten om hen nogmaals te attenderen om de mogelijkheid hun aanspraken te gelde te maken, want anders …… (zie afbeelding)

bron: projectteam Cafetaria regeling Defensie

2 REACTIES

  1. Ik vind het bizar dat mijn collega’s die dagelijks reizen van dit voordeel gebruik maken honderden euro’s terugkrijgen. Ik krijg met 136km niet dagelijks 40 euro terug.
    Leuk dus dat ik me de pleuris rij en op een schip verblijf doordeweeks. Hier is een fooitje

  2. Ik hoop dat ik na 9 jaar (ga nu mijn 10e jaar in) weekend huwelijk ook ergens een genoegdoening krijg. of is het normaal dat je vanwege je loyaliteit je vrouw, kinderen en kleinkind alleen maar de weekenden kan zien. of wordt dit afgedaan met de dooddoener “dit is je eigen keuze” . Alsof je vandaag de dag zoveel keuze hebt.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd: