23 juni, 2024
DefensieCafetaria regeling - Een Tussenstand

Cafetaria regeling – Een Tussenstand
C

Iedereen heeft met betrekking tot de cafetaria regeling een (direct)e-mail gekregen op zijn/haar dienstaccount- en mailbox. Wellicht heeft nog niet iedereen ingelogd op genoemde accounts vanwege uiteenlopende reden. Mogelijk hebben zij hierdoor deze mail gemist. Volgens P&O zou het jammer zijn als deze medewerkers – gelet op de nog relatief korte tijd van reageren – geen gebruik (kunnen) maken van dit (mogelijke) fiscale voordeel. Defensie kan nog van ruim 14.000 medewerkers een of meerdere aanvragen verwachten.

Een overzicht
Bijna 71% van de medewerkers met een aanspraak woon-werkverkeer in de periode van 01-12-2015 t/m 30-11-2016 hebben een aanvraag voor aanvullende kilometervergoeding ingediend. Voor dagelijks reizen is dit percentage 75,5%, niet-dagelijks reizen 54,7% en NS Business Card 61,2%. Opvallend is dat de groep met niet-dagelijks reizen naar verhouding achter blijft. Let wel, er is de grens van 126 kilometer voor niet-dagelijks reizen.

De P&O organisatie heeft daarnaast wat doorsneden gemaakt van medewerkers die geen aanvraag hebben ingediend (maar wel aanspraak maken op woon-werkverkeer); ruim 700 hiervan zijn op uitzending.

P&O gaat de doelgroepen (in het algemeen) via mail/brief/intranet/etc. berichten om hen nogmaals te attenderen om de mogelijkheid hun aanspraken te gelde te maken, want anders …… (zie afbeelding)

bron: projectteam Cafetaria regeling Defensie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: