27 februari, 2024
DefensieBrandweer Defensie gaat over op elektrische voertuigen

Brandweer Defensie gaat over op elektrische voertuigen
B

Defensie krijgt als eerste krijgsmacht ter wereld de beschikking over twee elektrische brandweervoertuigen. Defensie tekende daarvoor 5 november jl.  een innovatieovereenkomst met de Oostenrijkse firma Rosenbauer.

Innovatief

De Koninklijke Luchtmacht en Materieellogistiek Commando Land gaan samen met de firma Rosenbauer de nieuwe innovatieve voertuigen ontwikkelen. De verwachting is dat het zeker nog 1 jaar duurt voor de bluswagens inzet gereed zijn. Daarna voert Defensie brandweeractiviteiten voornamelijk elektrisch en volledig emissievrij uit.

Woensdrecht

De voertuigen gaan eerst naar het Brandweer Opleiding en Training Centrum (BOTC) in Woensdrecht. Daarna zal één exemplaar rouleren tussen de onderdelen. In een Later stadium wordt besloten of er meer voertuigen worden aangeschaft.

Berlijn

Met de nieuwe wagens voorziet Defensie in de behoefte die is gebaseerd op nieuwe duurzame benaderingen en technologieën binnen de brandweer. De brandweer in Amsterdam en Berlijn en Dubai Civil Defence gaan eveneens mee in deze nieuwe ontwikkeling van Rosenbauer.

Verduurzamen

Hoofd Brandweer Opleiding en Training Centrum Vliegbasis Woensdrecht kapitein Willem van Laar: “We zijn zeer verheugd om als opleiding- en trainingscentrum van de luchtmacht als eerste onderdeel binnen Defensie met de nieuwe brandweervoertuigen te mogen werken. Daarnaast is het fijn om een steentje bij te kunnen dragen aan het verder verduurzamen van Defensie door de aanschaf van elektrische voertuigen.”

Tekst: Onbekende Helden / Redactie ODB

Foto: Onbekende Helden / Redactie ODB

Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: