22 mei, 2024
DefensieBlauwe Erekoord voor 12 mensenredders

Blauwe Erekoord voor 12 mensenredders
B

Twaalf mensenredders waren gisteren, woensdag 4 maart, de eersten die het blauwe Erekoord van de Koninklijke Marine ontvingen uit handen van Commandant Zeestrijdkrachten luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk. Zij traden levensreddend op, buiten hun werkzaamheden voor Defensie om.

Generaal Verkerk reikte samen met de Chef der Equipage van de Koninklijke Marine stafadjudant-onderofficier Dirk Harting op het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder deze onderscheiding uit aan vier militairen van de vloot en acht van het Korps Mariniers. Zij kwamen in acute noodsituaties mensen te hulp op de A58 in Zeeland, op de A2 in Brabant, in Tiel, in Den Helder, nabij Anna Paulowna en op Texel. Dit gebeurde gewoon op straat, of in een enkel geval bij mensen thuis. Het optreden van deze militairen had niet direct te maken met hun werk en is daarom van bijzondere betekenis.

In navolging van andere krijgsmachtdelen voert de marine deze erekoorden in. De nieuwe onderscheiding kan worden toegekend aan militairen en burgers die bij de Koninklijke Marine werken en is bedoeld voor degene die op zeer bijzondere wijze, buiten gevechtsomstandigheden, loffelijk handelt op een manier die uitgaat boven wat van iemand in die omstandigheden mag worden verwacht. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om een persoon of om infrastructuur die van groot belang is.

Bron: denhelderactueel.nl
Defensie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: