25 mei, 2024
DefensieBijzondere beloning voor Defensiepersoneel.

Bijzondere beloning voor Defensiepersoneel.
B

De oorlog in Oekraïne trekt een zware wissel op Defensie. Veel medewerkers van Defensie merken dat er meer van hen wordt gevraagd. Deze werklast laat zich extra voelen door de vele vacatures (door uitstroom) en het hoge tekort aan collega’s.

Ook in 2023 zal de druk op militairen en burgers naar verwachting hoog zijn. Om die reden spraken wij een stimulans af voor het komende jaar. Het Defensiepersoneel voor een bijzondere beloning in aanmerking te laten komen.

Deze bijzondere beloning: – Bedraagt 300 euro netto. – Geldt voor actief dienend Defensiepersoneel, burgers en militairen, dat in dienst is op 25 december 2022. – Is naar rato van de gewerkte uren voor militairen die op 25 december 2022 een aanstelling hebben als reservist, en tussen 1 januari 2022 en 25 december 2022 met aanspraak op bezoldiging in werkelijke dienst zijn geweest. –

De bijzondere uitkering wordt uitgekeerd in maart 2023. Het genoemde bedrag geldt bij een aanstelling van 38 uur per week. Medewerkers met een aanstellingsvorm van minder dan 38 uur per week ontvangen een uitkering naar rato van de deeltijdfactor.

Voor mensen met meerdere aanstellingsvormen geldt dat zij maximaal 300,- euro netto per persoon ontvangen.

Tekst: MinDef / Redactie ODB

Foto: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: