20 juni, 2024
DefensieAlternatief Voor Vervallen Anw-compensatie

Alternatief Voor Vervallen Anw-compensatie
A

Militairen en burgermedewerkers van Defensie kunnen zich via een collectieve regeling verzekeren voor een eventueel Anw-hiaat. Die mogelijkheid is er ook voor voormalig militairen met een UGM-uitkering en andere oud-Defensiemedewerkers. Defensie heeft hierover afspraken gemaakt met verzekeraar Loyalis (ook ABP). Tevens is met Loyalis afgesproken dat de andere oud-Defensiemedewerkers zich hier individueel kunnen verzekeren.

Wat is Anw-compensatie?
Als een ABP-deelnemer overlijdt, dan heeft de partner mogelijk recht op een wettelijke uitkering van de overheid, de nabestaandenuitkering. Dat is geregeld via de Algemene nabestaandenwet (Anw). Als de partner geen, of een gedeeltelijke Anw-uitkering krijgt, dan vult ABP het nabestaandenpensioen in sommige situaties aan. Dat heet Anw-compensatie. De huidige compensatie vervalt echter per 1 mei 2018. Meer informatie hierover vindt u op de site van het ABP.

Verzekeren of niet?
Wel of niet verzekeren van het eventuele Anw-hiaat hangt af van ieders persoonlijke wensen en omstandigheden. Misschien is iemand al voldoende verzekerd en/of heeft u geen aanvullende financiële voorziening nodig. Iedereen die wel een aanvullende Anw-voorziening wil, kan dit dus bij Loyalis doen.

Hoe kan ik me verzekeren?
Voor militairen, burgermedewerkers en voormalig militairen met een UGM-uitkering ontwikkelt Loyalis een webpagina waar ze zich kunnen aanmelden. Militairen en burgermedewerkers ontvangen hier begin volgende week een e-mail over. UGM-ers krijgen volgende week een brief. Dat geldt ook voor de andere oud-Defensiemedewerkers. Omdat deze groep zich echter individueel bij Loyalis kan verzekeren, is dat nu al mogelijk via www.loyalis.nl/nabestaanden.

Bron: MINDEF
Foto: Defensie/ABP/Loyalis

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: