13 juli, 2024
DefensieAdvanced Search Team Doet Enorme Wapenvondst

Advanced Search Team Doet Enorme Wapenvondst
A

Zeven gespecialiseerde zoekteams van de Koninklijke Landmacht assisteerden 15 juli jl. de KLPD en het Openbaar Ministerie. In een opslagruimte in Nieuwegein droegen de militairen onder meer bij aan de opmerkelijke vondst van een ongekend grote hoeveelheid vuurwapens.

Bij de grondige doorzoeking van de woningen en garageboxen van de verdachten en andere betrokkenen is beslag gelegd op tal van goederen. In twee kluizen in twee opslagboxen lagen bijna 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en een grote hoeveelheid munitie. Tevens zijn ook tien kogelwerende vesten in beslag genomen.Op de overige vindplaatsen trof het Advanced Search Teams (AST) een zelfgemaakte fragmentatiebom, 2 gestolen personenauto’s, verdovende middelen, 3 vuurwapens met munitie aan, waaronder een mini-Uzi machinepistool.

De wapenvondst werd gedaan als onderdeel van een diepgaand onderzoek naar een groep verdachten in Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein.

De KLPD en het OM doen geregeld een beroep op de AST’s van Defensie. De zoekspecialisten hebben hun expertise voor een belangrijk deel opgedaan tijdens de missie in de Afghaanse provincie Uruzgan (2006-2010), tijdens het zoeken naar geïmproviseerde explosieven en wapen- en munitiedepots.

De leden van de AST’s gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken. Eventueel wordt geavanceerd gereedschap als een grondradar ingezet.

bron: Mindef

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: