14 juli, 2024
DefensieAboutaleb: Stop Met Bezuinigingen!

Aboutaleb: Stop Met Bezuinigingen!
A

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam wil dat de bezuinigingen van defensie, inlichtingendiensten en politie van tafel gaan. ‘Dat is nodig om het gewenste niveau van beveiliging en alertheid te behouden. Die diensten moeten om dat uit te voeren op orde blijven‘, zei hij in het tv-programma Buitenhof naar aanleiding van de terreurgolf in Parijs.

Hij vindt dat er alles aan gedaan moet worden om zo snel mogelijk de ‘magneet’ van IS weg te nemen. Aboutaleb zegt dat de aantrekkingskracht van de terreurorganisatie, in het bijzonder op jongeren, dient te verdwijnen om nieuwe aanslagen te voorkomen.

Zaterdagavond sprak Aboutaleb al met de plaatselijke moslimorganisaties in zijn stad. In een verklaring riepen de organisaties ‘alle Rotterdammers op om elkaar op te zoeken en dicht bij elkaar te blijven om onze vreedzame samenleving te bewaken en te beschermen.’

Mening ODB
Eindelijk komt er na een zware terreurdaad beweging om alle bezuinigingen terug te draaien. De ODB is het met Aboutaleb eens dat dit geen absolute garantie is maar dat het voor kwaadwillenden wel moeilijker wordt. Eigenlijk is het erg triest dat er eerst vele slachtoffers moeten vallen voordat politici willen luisteren.
Vooruit, voordat ze zich bedenken; Stop de afbraak begin met opbouw!

bron:Volkskrant/Buitenhof/ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: